Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei, 28% dintre membri au investit în startup-uri noi pentru portofoliul personal, iar 26% din investitori au optat pentru investiţii „follow on”. Totodată, 50% dintre membrii TechAngels au făcut cel puţin o investiţie în acest an, scrie Agerpres.
De asemenea, în cursul anului anterior, au intrat în portofoliul cumulat al TechAngels între 25 şi 30 de afaceri aflate la început de drum.
„Rundele finanţate de investitorii TechAngels au fost destinate unor startup-uri noi pentru portofoliile individuale (28% dintre membri) şi, respectiv, unor runde follow on la startup-urile din portofoliu (26% dintre membri). Estimările arată că aproximativ 26-30 de startup-uri, reprezentând industrii variate, s-au alăturat în acest an portofoliului consolidat de peste 240 al întregii reţele de investitori. 50% dintre investitori au optat să nu investească în acest an. Pe parcursul anului 2024, peste 200 de startup-uri locale au fost analizate de membrii reţelei, dintre care 116 pe platforma de lucru internă, iar aproximativ 90 dintre acestea au susţinut pitch-uri la întâlnirile săptămânale. Soluţiile HealthTech au ocupat prima poziţie, cu 14,66% dintre startup-urile evaluate, urmat de FinTech, cu 12,93%, Proptech (10,34%), EdTech (8,82%), şi soluţiile pentru mobilitate (6,90%) arătând o diversitate robustă a soluţiilor locale”, se arată în comunicatul citat.
Un sondaj intern al asociaţiei menţionează faptul că 75% dintre investitori intenţionează să continue investiţiile, în timp ce aproximativ 25% au raportat că vor face o pauză în acest sens, numărul acestora mai fiind redus faţă de anul trecut. Cu toate acestea, 60% dintre membri consideră că reglementările fiscale şi climatul social ar putea influenţa deciziile lor, ceea ce sugerează o abordare mai precaută în 2025, notează specialiştii.
TechAngels este un grup deschis de investitori privaţi interesaţi să susţină dezvoltarea startup-urilor din domeniul tehnologiei din România şi din regiune.
În acest moment, asociaţia are peste 130 de membri, antreprenori sau specialişti C-level din companii multinaţionale, cu experienţă extinsă pe piaţa din România şi din întreaga lume, în planificarea de business, dezvoltarea de produse, abordarea pieţelor, vânzări, marketing etc.