Evergent Investments va începe pe 13 iunie plata dividendelor pentru 2024. Ce trebuie să știe acționarii

Companua Evergent Investments S.A. a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că, în conformitate cu Hotărârea Adunării generale ordinare a acționarilor nr. 4 din 29 aprilie 2025, va începe plata dividendelor pentru anul 2024 începând cu 13 iunie.
Cristian Negrei - J, 22 mai 2025, 21:41
Evergent Investments va începe pe 13 iunie plata dividendelor pentru 2024. Ce trebuie să știe acționarii

Dividendul brut pe acțiune este de 0,11 lei, suma din care se va reține la sursă impozitul pe dividende, în cota prevăzută de legislația în vigoare la dată plății, respectiv 10% sau, dacă este cazul, conform celor detaliate în secțiunea D de mai jos.

Actionarii îndreptățiți să primească dividende distribuite din rezultatul net realizat în exercițiul financiar 2024 sunt cei înregistrați în registrul consolidat al acționarilor la Dată de înregistrare, 23 mai 2025; Ex-date: 22 mai 2025.

În cazul acționarilor decedați, dividendele urmează a se plăti la solicitarea unuia dintre succesori, numai după efectuarea de către Depozitarul Central a transferului acțiunilor pe numele moștenitorilor, conform procedurii prezentate în secțiunea C. Comisioanele aferente plății se suportă din valoarea dividendului net.

Dividendele neîncasate pentru exercițiile financiare 2022 și 2023 vor fi plătite împreună cu dividendul anului 2024. Plata dividendului aferent anului 2021 va continuă până la dată împlinirii termenului de prescripție, respectiv 10 iunie 2025, conform Hotărârii Adunării generale ordinare a acționarilor nr. 7 din 29 aprilie 2025.

Plata dividendelor se face conform prevederilor art. 87 din Legea nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente și operațiuni de piață și a Regulamentului ASF nr. 5/2018, prin intermediul Depozitarului Central și a agentului de plata desemnat.

În cazul unui acționar care are deschis un cont de valori mobiliare la un intermediar participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central, denumit în continuare “Participant”, banii vor fi încasați de la intermediar.

2. În cazul unui acționar care nu are deschis un cont de valori mobiliare la un intermediar participant la sistemul de compensare-decontare, plata dividendelor se realizează în numerar de către Depozitarul Central, prin intermediul Băncii Transilvania că agent de plata desemnat. Pentru actionarii persoane fizice și juridice plata se face, la solicitare, prin virament bancar.

Pentru persoanele fizice și juridice înregistrate la 23 mai 2025 în Registrul acționarilor, care au deschis un cont de valori mobiliare la un intermediar participant la sistemul de compensare-decontare, dividendele vor fi plătite prin virament bancar în contul deschis la intermediar.

Dată plății este 13 iunie 2025. Nu este necesară prezentarea unor documente suplimentare.

Pentru actionarii persoane fizice, plata dividendelor se face în numerar, începând cu 13 iunie 2025, la ghișeele Băncii Transilvania din întreagă țară, în orarul de lucru al unităților bancare, astfel:

1. Pentru actionarii persoane fizice rezidențe, care se vor prezența personal la ghișeu, plata dividendelor se face în baza actului de identitate;

2. Pentru actionarii persoane fizice nerezidente care se vor prezența personal la ghișeu, plata dividendelor se face în baza pașaportului a cărui serie și număr trebuie să corespundă cu cele din evidențele Depozitarului Central;

3. Pentru actionarii persoane fizice reprezentați prin tutori sau curatori, plata dividendelor se face în baza următoarelor documente: actul de identitate al acționarului, documentul care atestă calitatea de tutore sau curator și actul de identitate al tutorelui sau curatorului. Documentele menționate se prezintă în original, iar o fotocopie a acestora, conformă cu originalul, se reține la banca;

4. Pentru actionarii persoane fizice care împuternicesc o altă persoană, plata dividendelor se face împuternicitului respectivei persoane, în baza următoarelor documente: act identitate împuternicit, procura specială autentificată la notariat, eliberată cu maxim 3 ani anterior datei în care se efectuează plata, care cuprinde pentru acționar/împuternicit – nume, prenume, CNP și împuternicirea pentru ridicarea dividendelor. Documentele menționate se prezintă în original. O fotocopie a acestora, conformă cu originalul, se reține la banca.

Documentele prezentate într-o limba străînă vor fi însoțite de traducerea legalizată în limba română, iar dacă sunt emise de o autoritate străînă acestea trebuie să fie apostilate sau supralegalizate, după caz.

 

Te-ar mai putea interesa și
UNSAR: Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie a fost de 60.000 de euro
UNSAR: Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie a fost de 60.000 de euro
Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie de către o companie membră UNSAR a fost de circa 60.000 de euro, mai mare cu peste 33% față de recordul din......
Bursa de la București a închis în scădere ultima ședință de tranzacționare a săptămânii
Bursa de la București a închis în scădere ultima ședință de tranzacționare a săptămânii
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere ultima şedinţă din această săptămână iar valoarea tranzacţiilor ...
Consiliul Europei avertizează că acțiunile militare ale Israelului în Fâșia Gaza echivalează cu o epurare etnică și un genocid
Consiliul Europei avertizează că acțiunile militare ale Israelului în Fâșia Gaza echivalează cu o epurare etnică ...
Acţiunile militare ale Israelului din Fâşia Gaza "echivalează cu o epurare etnică şi un genocid", a denunţat vineri ...
Uniunea Europeană vrea să impună sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream 2. Cancelarul german Merz susține măsura
Uniunea Europeană vrea să impună sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream 2. Cancelarul german Merz susține măsura
Uniunea Europeană se apropie de o decizie vizând includerea gazoductului Nord Stream 2 într-un nou pachet de sancţiuni ...
OSZAR »