Cu o investiție de 300.000 de euro, Autovit permite acum verificarea online a istoricului vehiculelor folosind baza de date a RAR

Autovit a implementat la jumătatea lunii aprilie o nouă opțiune pentru utilizatorii site-ului său, aceasta permițând verificarea verificarea detaliilor vehiculelor cu ajutorul bazei de date a Registrului Auto Român (RAR). Această opțiune, disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii platformei, este rezultatul unei investiții de 300.000 de euro.
Robert Stan - mar, 27 mai 2025, 09:53
Cu o investiție de 300.000 de euro, Autovit permite acum verificarea online a istoricului vehiculelor folosind baza de date a RAR

Astfel, Autovit oferă acum cumpărătorilor posibilitatea de a verifica rapid și gratuit informații esențiale despre mașinile puse la vânzare, direct pe platformă. La doar o lună de la implementare, 37% dintre anunțurile active pe platforma de comerț online cu mașini beneficiază deja de eticheta „Detalii verificate RAR”, oferind un plus de credibilitate.

„Această funcție nou introdusă, dezvoltată în cadrul colaborării strategice cu Registrul Auto Român, îmbunătățește considerabil experiența utilizatorilor noștri, asigurându-le acces prompt la informații verificate, extrase direct din baza de date RAR”, a declarat Andrei Dumuța, directorul general al Autovit.ro.

Datele interne arată că mașinile din anunțurile care beneficiază de eticheta „Detalii verificate RAR” se vând cu 30% mai repede față de cele fără această verificare. De asemenea, aceste anunțuri înregistrează un număr semnificativ mai mare de vizualizări și mesaje de la potențialii cumpărători.

Eticheta „Detalii verificate RAR” apare în anunțurile de vânzare și confirmă faptul că informațiile prezentate sunt conforme cu cele din baza de date a Registrului Auto Român. Cu alte cuvinte, cumpărătorii pot avea încredere că au în față un anunț transparent, iar vânzătorii pot demonstra că toate detaliile despre mașina pusă la vânzare sunt corecte.

Pentru ca vehiculul să poată fi verificat, vânzătorul trebuie să introducă seria de șasiu (VIN) a vehiculului și să bifeze opțiunea care oferă acordul pentru aplicarea etichetei. Sistemul compară apoi detaliile vehiculului cu datele de pe site-ul RAR arătând dacă este înmatriculat și are inspecția tehnică periodică valabilă, inclusiv data de expirare a acesteia.

După validarea informațiilor, vânzătorul primește un email de confirmare, iar anunțul său primește eticheta „Detalii verificate RAR” în cel mult două zile lucrătoare. În cazul neconcordanțelor, vânzătorul este notificat prin email despre problemele identificate.

La rândul lor, cumpărătorii pot vizualiza detaliile care au fost confirmate oficial chiar în pagina anunțului. În total, sunt verificate nouă câmpuri esențiale – seria de șasiu, marca, modelul, puterea motorului, capacitatea cilindrică, tipul de combustibil, anul fabricației, țara de înmatriculare și valabilitatea inspecției tehnice periodice.

Conform oficialilor Autovit, topul celor mai populare modele verificate până acum include Volkswagen Golf (1.023 anunțuri verificate), Volkswagen Passat (1.009), BMW Seria 3 (978), Skoda Octavia (972) și BMW Seria 5 (946).

„La Autovit.ro, punem accent pe oferirea unei experiențe cât mai eficiente pentru toți utilizatorii noștri. Cumpărătorii au acum acces rapid, chiar din momentul în care încep căutarea, la toate informațiile esențiale despre vehicul, direct în anunț”, a menționat Andrei Dumuța.

Autovit, website aparținând OLX Group este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second-hand, cu trei milioane de vizitatori lunar și peste 1.000 de dealeri auto care îi folosesc serviciile.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație la 7,5% pe tot anul 2025
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație ...
După decizia BNR de menținere a dobânzii de politică monetară la 6,5%, Ciprian Dascălu, economistul șef al BCR, anunță că prima tăiere a ratei dobânzii cheie va avea loc probabil la......
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – Analiști
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – ...
ROBOR s-ar putea situa la 6,5% - 7,5% sau chiar 8% la sfârșitul anului, pentru a îngloba inflația, arată Adrian Codirlașu, ...
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Constructorii chinezi de automobile se extind în Europa mizând pe prețuri competitive în diferite segmente de piață ...
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
Şeful diplomaţiei americane Marco Rubio a anunţat miercuri că Statele Unite ale Americii vor impune sancţiuni împotriva ...
OSZAR »